Autori: Maffei, Giulia , Tacchini, Giulia
Titolo: Un insetto nel piatto. Perché mangiare gli insetti è un atto di consapevolezza per un futuro più sostenibile
Periodico: Equilibri
Anno: 2020 - Volume: 67 - Fascicolo: 1 - Pagina iniziale: 171 - Pagina finale: 180

Today more than ever, it is necessary to become aware of our actualfood system in order to make a change starting from our cooking habits.Our food system is no longer sustainable and being open to new food solutionscan make the difference. Edible bugs are one of the possible sustainablesolutions because they are protein, rich of nutrients useful to ourwellness and with a low impact on the environment thanks to the minimumresources utilization. Given their potential why don’t we get used to theidea of a bug in the dish?


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SICI: 1594-7580(2020)67:1<171:UINPPM>2.0.ZU;2-M
Testo completo: https://www.rivisteweb.it/download/article/10.1406/97548
Testo completo alternativo: https://www.rivisteweb.it/doi/10.1406/97548

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